Estàs a: >

Edició 2018

A CAVALL ENTRE DOS SEGLES

35a edició de la Universitat d’Estiu de Gandia

La Universitat de València–Estudi General programa enguany la 35a edició de la Universitat d’Estiu de Gandia, amb la col·laboració de l’Ajuntament de la ciutat de Gandia i la participació de la Diputació de València. Una proposta que és degana de les universitats d’estiu del nostre territori.

Les dates de vegades poden ser una referència, també un punt i seguit. En este cas, la 35a edició de la Universitat d’Estiu de Gandia ens situa l’any 2000 en la divisòria no sols del canvi de segle, sinó també de la trajectòria de la UEG. Aquesta idea senzilla és la que ha promogut el títol de la proposta d’enguany, i que ha orientat també en certa mesura els seus continguts. Al mateix temps, el Centre Internacional de Gandia compleix 10 anys, una altra data per a la reflexió de la nostra presència a la Safor.

La primera edició es va organitzar sobre 4 grans àrees temàtiques (Ecologia i medi ambient, Arqueologia, Ciències socials, Pedagogia i psicologia), continguts que quasi sempre han estat presents en les diverses edicions. Enguany hem volgut visualitzar temes que són a debat en l´actualitat: des d´una realitat que ens situa davant del segle de les dones fins als problemes d´una societat digital que s’encara a l´anàlisi de la comunicació, de les relacions internacionals o dels drets, tant dels ciutadans del primer món com dels que seguim mantenint a les seues fronteres.

El balanç de les tècniques de reproducció assistida i el canvi climàtic tindran un espai de reflexió en aquesta relació entre el passat i el present, entre les utopies i les distopies. També, com ha canviat la forma d´observar els nostres avantpassats neandertals, el valor patrimonial, memorial i estètic de la fotografia o el retorn als clàssics valencians.

Mai no serà un balanç definitiu, però aquesta universitat d´estiu que va iniciar el seu camí el 1984 vol continuar fent front als reptes de la societat actual des de la ciència i la cultura.

 Jorge Hermosilla Pla. Vicerector de Participació i projecció territorial

J.Emili Aura Tortosa. Director del Centre Internacional de Gandia

Aquesta web utilitza cookies amb una finalitat estadística i per a facilitar la seua navegació Més informació

Aceptar / Acceptar