Catàlegs de les biennals

Cartell de la 13a Biennal Martínez Guerricabeitia.-Cartel de la 13ª Bienal Martínez Guerricabeitia.

Catàleg de la 13a Biennal Martínez Guerricabeitia

La Biennal mostra sota un lema unificador una selecció d´artistes. El catàleg de l´13a Biennal Martínez Guerricabeitia, titolat “Supersticions i manipulacions”, es configura com una reflexió sobre aquest lema.

Un comitè de selecció constituït per cinc crítics i cinc galeristes de prestigi reconegut trien un total de vint peces de vint artistes diferents.

El catàleg reprodueix aquestes obres que, a més a més, van acompanyades de textos crítics que justifiquen la tria d´aquest comitè de selecció. Els textos són a càrrec de Óscar Alonso Molina, Mariano Navarro, Iván de la Torre, Chus Tudelilla i Alicia Ventura, entre altres autors. Les galeries que han col•laborat són Galería Ángeles Baños, Galería Adora Calvo, Galería Alarcón Criado, Galería Juan Silió i Galería Set Espai d’Art.

 

Cartell de la 12a Biennal Martínez Guerricabeitia-Cartel de la 12a Biennal Martínez Guerricabeitia

Catàleg de la 12a Biennal Martínez Guerricabeitia

 Aquest catàleg es configura com una reflexió sobre el tema de l´avarícia com l´arrel de tots els mals. Un comitè de selecció constituït per cinc crítics i cinc galeristes de prestigi reconegut trien un total de vint peces de vint artistes diferents. El catàleg reprodueix aquestes obres acompanyades de textos que justifiquen la tria d´aquest comitè de selecció. Els textos són a càrrec de Sema D´Acosta, Alfonso de la Torre, Lorena Martínez de Corral, Johanna Caplliure, Oriol Fontdevila, entre altres autors. Les galeries que han col·laborat són Galería La Real, Galería Paula Alonso, Galería Aural, Galería ADN  i Galería Nuble.

Catàleg de la 11a. Biennal Martínez Guerricabeitia

Igual que en les edicions anteriors, la Biennal aplega sota un lema unificador una selecció d´artistes que, d´una manera o d´una altra, es fan ressò en les seues obres dels problemes i de les crisis socials del nostre temps, que plantegen una mirada socialment crítica, que no exclouen expressar-se ideològicament amb el seu treball. El catàleg de l´11a Biennal Martínez Guerricabeitia “Nulla aesthetica sine ethica” es configura com una reflexió sobre aquest lema: no hi ha estètica sense ètica.
Un comitè de selecció constituït per cinc crítics i cinc galeristes de prestigi reconegut trien un total de vint peces de vint artistes diferents.
El catàleg reprodueix aquestes obres que, a més a més, van acompanyades de textos crítics que justifiquen la tria d´aquest comitè de selecció. Els textos són a càrrec de Feico Castro Morales, Rosina Gómez-Baeza, Ricardo Forriols, Margarita Aizpúru i Víctor Zarza, entre altres autors. Les galeries que hi han col•laborat són Álvaro Alcázar, Rafael Ortiz, Alejandro Sales, Sala Pelaires i Valle Ortí.
          
           
Catàleg de la 10a. Biennal Martínez Guerricabeitia

Igual com ja es va fer en edicions anteriors, la Biennal vol reunir sota un lema unificador una selecció d’artistes que, d’una manera o una altra, es fa ressò en les seues obres dels problemes i de les crisis socials del nostre temps, que plantegen una mirada socialment crítica, que no exclouen expressar-se ideològicament a través del seu treball. El catàleg de la 10a Biennal Martínez Guerricabeitia “Contra natura” és configurat com una reflexió sobre qualsevol de les facetes implicades en l’ecologia, la sostenibilitat, el canvi social i la crisi.
Un comitè de selecció constituït per cinc crítics i cinc galeristes de prestigi reconegut trien un total de vint peces de vint artistes diferents.
El catàleg reprodueix aquestes obres, que a més van acompanyades de textos crítics que en justifiquen l’elecció per aquest comitè de selecció. Els textos van a cura de María del Corral, Glòria Bosch, José Miguel García Cortés, Rafael Doctor i Fernando Francés, entre altres autors.
 

Catàleg de la 9a. Biennal Martínez Guerricabeitia

El catàleg de la 9a Biennal Martínez Guerricabeitia, “Immigració, emigració”, es configura com una visió completa de 20 artistes contemporanis sobre diversos aspectes de la interculturalitat. Es pretén analitzar així el impacte  de les corrents migratòries tant en els països d’origen com en els països de destinació i revisar la important transformació en les societats actuals.

Un comitè de selecció format per cinc crítics i cinc galeristes de reconegut prestigi seleccionen un total de vint peces de vint artistes diferents. Per a aquesta ocasió hem convocat els crítics Álvaro de los Ángeles, José Luis Brea, Nilo casares, Menene Gras y Dennys Matos; i les galeries Alba Cabrera, Carreras Múgica, Joan Prats, Paz y Comedias y Soledad Lorenzo.
El catàleg reprodueix aquestes obres, que a més van acompanyades dels textos crítics que en justifiquen la tria per part de l’esmentat comitè de selecció.           
     

Catàleg de la 8a. Biennal Martínez Guerricabeitia

El catàleg de la 8a Biennal Martínez Guerricabeitia, “Robatoris”, es configura com una visió completa de 20 artistes contemporanis sobre diversos aspectes dels robatoris d’obres d’art. Es pretén abraçar així des de l’apropiació per part dels artistes d’idees alienes per transgredir-les o reinterpretar-les, fins al robatori o la destrucció directa del patrimoni artístic com a forma humiliant de sotmetre tota una societat. Un comitè de selecció format per cinc crítics i cinc galeristes de reconegut prestigi seleccionen un total de vint peces de vint artistes diferents. Per a aquesta ocasió hem convocat els crítics Enrique Juncosa, Ricard Mas, Juan Bautista Peiró, Agustín Pérez Rubio i Elena Vozmediano; i les galeries dels Àngels, Max Estrella, Fernando Latorre, My name’s Lolita Art i Manuel Ojeda. El catàleg reprodueix aquestes obres, que a més van acompanyades dels textos crítics que en justifiquen la tria per part de l’esmentat comitè de selecció.

ISBN:84-370-5836-8, València, 2003, 180 pp.
          
     
Catàleg de la 7a. Biennal Martínez Guerricabeitia

La temàtica elegida en aquesta setena convocatòria respon al títol genèric de “Violències”, una proposta àmplia sota la qual podem articular les diferents veus dels artistes representats: Isidre Manils, Pilar Beltrán, Óscar Seco, Amparo Sard, David Díaz, María Zárraga, Francesc Ruiz, Joan Rom, José Zugasti, Txuspo Poyo, Pedro Mora, Fernando Sánchez Castillo, Txaro Arrázola-Oñate, Charo Garaigorta, Xisco Mensua, Chema López, Ricardo Cotanda, María Bleda/José Mª Rosa, Pilar Albarracín, Cabello/Carceller. Aquests textos has sigut escrits per crítics i especialistes: Juan Bosco Díaz-Urmeneta, Javier González de Durana, Glòria Picazo i Isabel Tejeda entre altres.

ISBN:84-370-5836-8, València, 2003, 180 pp.
          
Catàleg de la 6a. Biennal Martínez Guerricabeitia

Aquest catàleg conté textos sobre els vint artistes seleccionats: Ibón Aranberri, Nono Bana, Ricard Chiang, Alex Francés, Pep Guerrero, Feico Guzmán, Fernando Illana, Rogelio López Cuenca, Enrique Marty, Juan Luis Moraza, José Ramón S. Morquillas, Marina Núñez, Antonio Ortega, Ana Prada, Tere Recarens, Pedro G. Romero, Simeón Sáiz Ruiz, Juan Ugalde, Isidoro Valcárcel Medina, Valentín Vallhonrat. Els textos han sigut escrits per crítics com Rafa Doctor, David Pérez, Anna María Guasch, Estrella de Diego, Simón Marchan Fiz o Fernando Castro Flórez.

ISBN: 84-370-5261-0, València, 2001, 160 pp.
                

Catàleg de la 5a. Biennal Martínez Guerricabeitia

Conté textos sobre els 20 artistes seleccionats en aquesta Biennal: Ignasi Aballí, Olga Adelantado, Juan José Aquerreta, Sergio Barrera, Pedro Castrortega, Jorge Galindo, Joaquín Gáñez, Javier Garcerá, Prudencio Irazábal, Mireya Masó, Chelo Matesanz, Santiago Mayo, José Noguero, Javier Pagola, Jaume Plensa, Francisco Ruiz de Infante, Simeón Sáiz Ruiz, Javie

Aquesta web utilitza cookies amb una finalitat estadística i per a facilitar la seua navegació Més informació

Aceptar / Acceptar