Estàs a: >

Produccions

L’Àrea d’Activitats Musicals produeix projectes musicals de caràcter singular tenint com objectius primordials promocionar i difondre la música valenciana i dotar de major projecció a les seves agrupacions musicals.

Cal destacar com a produccions pròpies l’Àrea d’Activitats Musicals: 

2018. Reinterpretant la tradició: músiques i coreografies

La secció de cambra de l’Orquestra Filharmònica de la Universitat de València i el Grup  de Dansa de la Universitat de València varen compartir aquest primer viatge d´una manera compromesa i apassionada, dos dels principals requisits per crear aquest primer programa de tres peces:

St. Paul´s Suite de Gustav Holst

Fantasia on Greensleves de Raplph Vaughan Williams

Appalachian Spring d’Aaron Copland

Yoshua Cienfuegos i Maynor Chaves, coreògrafs

Hilari Garcia Gázquez, director musical

L’espectacle es va representar dins del Festival SERENATES 2018, com a producció pròpia del festival.

 

 CAMBRA OFUV 2-CAMARA OFUV 2CAMBRA OFUV 1-CAMARA OFUV 1

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 2017  Les biches de F. Poulenc i Parade d’E. Satie 

Al llarg del curs acadèmic 2016/2017, gràcies a la col·laboració de la Universitat de València i l’ISEACV,  es va dur a terme com a producció pròpia del Festival SERENATES els ballets  “Les biches” de Francis Poulenc i “Parade” d’Erik Satie, com a projecte formatiu de col·laboració entre quatre institucions acadèmiques: 

-  L’Orquestra Filharmònica de la Universitat de València, amb el seu director musical Hilari Garcia Gázquez, va assumir la direcció musical del projecte.

-  Els alumnes del Conservatori Superior de Dansa de València, amb els professors de dansa contemporània, van dissenyar la coreografia i posada en escena el ballet complet.

-  Els alumnes de l’Escola d’Arts i Superior de Disseny de València en les seues seccions de moda, disseny gràfic i disseny d’interiors, dirigits pels professors respectius, van dissenyar i produir el vestuari i l’escenografia.

-  Els alumnes del IES Cabanyal de les seccions de perruqueria i imatge personal, varen dissenyar i executar la perruqueria i caracterització dels personatges del ballet.

En tot el muntatge van participar un total de 250 estudiants de totes les vessants artístiques, sota la direcció acadèmica d’un equip de més de quinze professors que estigueren sota la direcció artística de Maribel Bayona. 

 

BALLETS 1-BALLETS 1

 BALLETS 2-BALLETS 2

 

 2013. La consagració de la primavera (ballet)

Coincidint amb el centenari de la primera representació de La consagració de la primavera, es va dur a terme per al festival SERENATES 2013 una nova producció del ballet de Stravinsky, sota la direcció artística de Tono Berti i direcció musical d’Hilari Garcia. En la creació i interpretació de l’espectacle van participar al voltant de dos-cents joves estudiants de totes les vessants artístiques:  l’Orquestra Filharmònica de la Universitat de València, els alumnes del Conservatori Superior de Dansa, els alumnes de l’Escola  d’Arts i Superior de Disseny, i els alumnes de l’IES del Cabanyal.

   SERENATES 2013 CLAUSTRE-SERENATAS 2013 CLAUSTRE      SERENATES 2013 CLAUSTRE 3-SERENATAS 2013 CLAUSTRE 3      SERENATES 2013 CLAUSTRE 2-SERENATAS 2013 CLAUSTRE 2

2011. Peer Gynt: Música per a ombres i orquestra

Amb motiu del quinzè aniversari de l’Orquestra filharmònica de la Universitat de València es va produir l’espectacle Peer Gynt: Música per a ombres i orquestra amb música d’Edvard Grieg (1843-1907) i text basat en l’obra teatral homònima de Henrik Ibsen (1828-1906). L’adaptació i direcció escènica estigué a càrrec de Tono Berti, amb el grup teatral Escena Zero. L’Orquestra Filharmònica de la Universitat de València i la soprano Marta Matheu interpretaren la part musical, sota la direcció d’Hilari Garcia.

PEER GYNT-PEER GYNT    PEER GYNT 1-PEER GYNT 1

 

2009. Giner infreqüent (Salvador Giner)

 Com a resultat del projecte de recuperació del patrimoni musical de Salvador Giner promogut per la Societat Coral El Micalet i realitzat pel Patronat d’Activitats Musicals de la Fundació General de la Universitat de València-Àrea d’Activitats Musicals des de gener de 2016-, amb patrocini del Ajuntament de València, s’escolliren quatre obres recuperades de Salvador Giner que foren registrades en CD. Hi participaren l’Orfeó Universitari de València, la Coral Giner, la Jove Orquestra Salvador Giner i l’Orquestra Filharmònica de la Universitat de València, tots ells dirigits per Cristóbal Soler. El disc fou registrat i editat en octubre de 2009.

GINER INFREQÜENT-GINER INFREQÜENT


2006. Llampecs del més enllà (Olivier Messien)

Amb motiu del desè aniversari de l’Orquestra Filharmònica de la Universitat de València, es va produir un concert escenificat de l’obra Éclairs sur l’au delà d’Olivier Messiaen. L’adaptació i direcció escènica fou realitzada per Antoni Tordera sota el nom Llampecs del més enllà; la direcció musical estigué a càrrec de Cristóbal Soler i fou interpretat per l’orquestra Filharmònica de la Universitat de València. Les representacions tingueren lloc al claustre del Centre Cultural La Nau el juny de 2006.

Cartel Éclairs sur l´au delà-Cartel Éclairs sur l´au delà


2004. Il Burbero di buon cuore (Vicente Martín y Soler / Lorenzo Da Ponte)

Amb motiu del 250 aniversari del naixement del compositor valencià Vicente Martín y Soler, es va presentar aquesta coproducció de la Fundació General de la Universitat de València i Teatres de la Generalitat Valenciana, que va suposar la seva estrena contemporània, sota la batuta de Cristóbal Soler i direcció escènica de Tono Berti en el Teatre Principal de València l’octubre de 2004.

Cartell Il Burbero di buon cuore-Cartel Il Burbero di buon cuore IL BURBERO 1-IL BURBERO 1


2003. Le Revenant (J. M. Gomis)

Es va produir l’estrena contemporània a València de l’òpera Le Revenant que l’autor valencià Melchor Gomis, exiliat per motius polítics,  va composar i estrenar a França a principis del segle XIX. La producció va ser estrenada a Ontinyent (Teatre Echegaray) i al Palau de la Música de València per vuit solistes valencians, l’Orfeó Universitari de València i l’Orquestra Filharmònica de la Universitat de València, sota la direcció musical de Cristóbal Soler i direcció escènica de Tono Berti. A més, es va realitzar el seu primer enregistrament mundial.

      LE REVENANT 1-LE REVENANT 1Le Revenant-Le Revenant

 

2001. L’adéu de Lucrècia Borja (Carles Santos)

Amb motiu del cinquè centenari de la butlla papal atorgada per Alexandre VI a la Universitat de València, s’encarregà a  l’afamat compositor valencià Carles Santos la composició d’una obra simfònic-coral. L’obra denominada L’adéu de Lucrècia Borja, amb llibret de de Joan F. Mirafou estrenada a Valencia i Barcelona, i fou enregistrada i editada en CD. Fou interpretada per l’Orfeó Universitari de València i l’Orquestra Filharmònica de la Universitat de València sota la batuta del propi autor, Carles Santos.

CD L´adéu de Lucrecia Borja 2-CD L´adéu de Lucrecia Borja 2

 

 

2000. Festival Internacional de Coros Universitarios (FICU 2000)

Coincidint amb la celebració dels cinc-cents anys de la Universitat de València, es va produir la quarta edició del Festival Internacional de Coros Universitarios (FICU 2000), que va tenir lloc entre el 18 i el 23 de setembre de 2000. Rebérem la visita de tretze cors universitaris de tot el món, que van participar en el festival.

  FICU-FICU

 

1999. Cinc segles de música valenciana

Concert monogràfic dedicat a la música coral valenciana dels segles XVI al XX. El concert, interpretat per l’Orfeó Universitari de València i l’Orquestra Filharmònica de la Universitat de València, es va enregistrar i editar en CD; el programa incloïa diverses obres de recuperació musicològica i l´estrena mundial de l’obra d’encàrrec “Esperits Clars” del compositor valencià J.A. Orts.

Cartell Cinc Segles de Música Valenciana-Cartel Cinc Segles de Música Valenciana

 

Aquesta web utilitza cookies amb una finalitat estadística i per a facilitar la seua navegació Més informació

Aceptar / Acceptar