Sensibilització, Formació i Voluntariat

Curs llengua de signes a la UV

La comunitat universitària ha de conèixer normes pràctiques que faciliten la convivència i la comunicació entre persones diverses. La Universitat ha de donar a conèixer aquestes normes i sensibilitzar la comunitat universitària perquè les conega, accepte i les pose en pràctica.

Dins d´aquest programa es fomenten i desenvolupen accions d´informació, formació, assessorament i divulgació amb continguts relacionats amb la discapacitat, dirigides al conjunt de la comunitat universitària, així com a institucions, associacions, fundacions… de l´àmbit públic o privat. 

Igualment, des d´aquest programa es porten accions de voluntariat, on, els estudiants voluntaris/àries que col·laboren amb la UPD recolzen als estudiants amb discapacitat en diverses accions, les quals contribueixen a sensibilitzar a la resta de la comunitat universitària sobre les necessitats de les persones amb discapacitat. 

Si t´interessa ser voluntari/a del servei, pots emplenar el Formulari d´inscripció.

Principals activitats de sensibilització

Campanya sensibilitzacio de multes

Realització de campanyes de sensibilització. “Tocs d´atenció” adreçats a tota la comunitat universitària sobre aspectes que cal millorar: ús indegut de l´aparcament reservat, prioritat per a minusvàlids de l’ús d´algunes instal·lacions, etc.)

Informació i difusió de notícies, convocatòries de beques i ajudes o esdeveniments d´interés.

Contacte amb diversos organismes, associacions, fundacions i altres agents socials per a normalitzar la vida universitària de les persones amb discapacitat.

Principals accions de formació

Acces al ascensor de un alumne amb cadira de rodes
  • Foment i participació en activitats formatives diverses, com ara cursos, seminaris, tallers..., sobre les circumstàncies de la vida diària de les persones amb discapacitat, amb especial atenció a l´àmbit universitari.
  • Col·laboració en les setmanes culturals de les facultats i les escoles universitàries amb la realització de cursos, taules redones, tallers... sobre els diferents aspectes de la discapacitat i les actituds positives en les relacions humanes.
  • Formació d’estudiants voluntaris sobre nocions bàsiques de l´àmbit de la discapacitat, ús d’objectes de suport i adaptació de material. Als estudiants que col·laboren es fa lliurament d’ un certificat.

Principals accions sobre el Voluntari

Suport acadèmic: proporcionen suport a l´estudi, realitzen adaptacions de materials (a Braille i relleu, escanejat de llibres, subtitulació de vídeos…) i presa d´anotacions, a través de les llibretes auto-còpia i bolígrafs digitals que es faciliten des de la UPD.

Suport personal: realitzen tasques d´acompanyament dins del recinte universitari (biblioteques, cafeteries, reprografia…).

Tasques de Sensibilització: es distribueix material divulgatiu, com ara multes simbòliques, participació en campanyes, jornades, setmanes culturals...

 

Aquesta web utilitza cookies amb una finalitat estadística i per a facilitar la seua navegació Més informació

Aceptar / Acceptar