Equiparació d´oportunitats

Aquest programa s’ocupa de l´administració i la gestió dels recursos tècnics i humans per a donar suport als estudiants amb discapacitat. Aquests recursos representen una mesura de discriminació positiva per a equiparar les oportunitats dels estudiants amb discapacitat de la Universitat amb la resta d’estudiants. En funció del tipus de recurs que es necessita es facilita un suport personal o un suport tècnic.

Suport tècnic

Suport tècnic
Els serveis que s´ofereixen en aquest apartat són:
  • Adaptació de material: En col·laboració amb l´Organització Nacional de Cecs Espanyols (ONCE), es fan les adaptacions necessàries perquè el col·lectiu dels estudiants amb dèficit visual i invidents puga accedir al material d´estudi: ampliació de lletra, transcripció a braille, relleu, àudio, text...
  • Adaptació d´exàmens: Es transcriuen i adapten exàmens a braille, text, relleu i llengua de signes. Els terminis de sol·licitud son: Primer quadrimestre, des del 30 de novembre fins a la data que s´indique en el recordatori rebut per correu electrònic. Segon quadrimestre, des del 30 d´abril fins la data que s´indique en el recordatori rebut per correu electrònic.
  • Préstec d’objectes de suport: Es disposa d´una sèrie de recursos (enregistradores digitals, programes de reconeixement de veu, emissores de freqüència modulada…) que es poden fer servir al llarg del curs acadèmic. (les sol·licituds s´atendran a l´inici del curs acadèmic i en funció de les necessitats de l´usuari i de la disponibilitat del producte)
  • Llibretes auto-còpia: Se’n lliuren als estudiants amb dificultats per a prendre apunts. A través del voluntariat, aquests estudiants poden disposar dels apunts d’una forma més ràpida.
  • Instal·lació de programari i programes d´accés en les instal·lacions on calga.
  • Realització d´adaptacions a l´aula de qualsevol mobiliari, com ara taules, cadires adaptades...
  • Gestió per a l´accés als aparcaments. Es tramiten les sol·licituds d´accés als aparcaments de la UV dels estudiants que tinguen en vigor el certificat de discapacitat i la targeta d´estacionament de l´Ajuntament per a persones amb mobilitat reduïda. (les renovacions s´atendran abans del 30 de setembre i la primera vegada abans del 30 de novembre)

Suport personal

Suport personal
El suport personal pot ser de dos tipus:

Personal de suport: Realitza tasques de les quals no es pot encarregar el voluntariat de la Universitat, ja que es tracta de tasques que requerixen coneixements específics i per això es necessita suport personal professional, com ara canvis de postura, acompanyament per a utilitzar el lavabo, suport en l´alimentació o una altra acció semblant.

Intèrpret de llengua de signes: En col·laboració amb la Federació de Persones Sordes de la Comunitat Valenciana (FESORD CV), es proporciona el servei d´interpretació de llengua de signes per a classes, tutories o jornades als estudiants amb sordesa que siguen usuaris d’aquesta llengua i sol·liciten el servei. Els terminis de  sol·licitud son: Classes, abans del l´inici de cada quadrimestre. Tutories, amb tres dies d´antelació.

Aquesta web utilitza cookies amb una finalitat estadística i per a facilitar la seua navegació Més informació

Aceptar / Acceptar