Estudiants consulten el programa OPAL
“Cap universitat, i menys la nostra, pública i amb una població de vora 50.000 estudiants, pot ser insensible al seu futur”, va dir. “El Fòrum d’Ocupació de la Universitat de València vol donar resposta a un dels problemes més greus que tenen les persones recentment titulades: la desocupació”, va afirmar. Així mateix, el rector va fer referència al treball constant de la Universitat, a través d’informes i estudis, per tal de conèixer les oportunitats de cada titulació i millorar així la inserció professional dels egressats i egressades.
Per la seua banda, el director de l’Observatori d’Inserció Professional i Assessorament Laboral (OPAL) de la Universitat de València, Vicent González-Romà, va definir el Fòrum d’Ocupació com a “una oportunitat perquè les empreses tinguen contacte directe amb els candidats”. “Tenim evidències que les empreses aprofiten aquest context per a realitzar contractacions. Candidats que, l’any passat, estaven lliurant el seu currículum a aquesta banda de l’estand, enguany estan darrere”, va assenyalar.
L’acte de inauguració va comptar, a més, amb la presència de la vicerectora de Postgrau de la Universitat de València, Rosa Marín; el gerent de la Fundació General de la Universitat de València, Cristóbal Suria; el director del Parc Científic de la Universitat de València, Juan Antonio Raga; representants d’empreses i institucions col·laboradores amb la Fundació General de la Universitat de València; degans, administradors i administradores de centres del Campus dels Tarongers; el regidor de Joventut de l’Ajuntament de València, Cristóbal Grau; i representants dels col·legis professionals valencians.
La novena edició del Fòrum, organitzat per l’OPAL, a través de la Fundació General de la Universitat de València, se celebrà dimarts, dia 25, a la Facultat de Dret (Campus dels Tarongers), on hi van haver presents 36 estands; dimecres, dia 26, va tindre lloc a la Facultat de Medicina i Odontologia (Campus de Blasco Ibáñez), amb 18 empreses; i dijous, dia 27, a la Facultat de Farmàcia (Campus de Burjassot-Paterna), on es reuniren 29 organitzacions.
Amb aquest encontre, durant el qual es realitzaren més de quaranta activitats entre ponències, xarrades, tallers i taules redones, es pretenia crear un pont de comunicació entre ocupadors i futurs ocupats, i professionals qualificats ja titulats, acostant així l’empresa i el món universitari. De fet, van tindre accés al Fòrum tant estudiants i titulats de la Universitat de València com d’altres institucions acadèmiques.
Els visitants del Fòrum pogueren intercanviar informació cara a cara amb els responsables de cadascuna de les entitats participants, lliurar el seu currículum i assistir a les activitats programades, la major part de les quals consistiren en xarrades que serviren per a que cada empresa informe sobre les seues ofertes de treball, processos de selecció i perfils professionals demandats.
L’assistència va ser totalment lliure (de 10 a 18:30 hores), si bé cada jornada es dirigí a determinades àrees de coneixement en concret. El dia 25, al Campus dels Tarongers, se centrà en Economia, Ciències Jurídiques, Socials i Magisteri. Hi assistiren diversos despatxos d’advocats, i multinacionals de la distribució i de la consultoria, així com els col·legis professionals d’economistes, advocats i graduats socials, l’Agència Tributària i ONGD, com ara Cruz Roja.
Ocupació a Europa
El dia 26, l’encontre al Campus de Blasco Ibáñez va estar enfocat, especialment, a les àrees de la Salut i Humanitats. Destacà l’encontre amb la Xarxa Eures Comunitat Valenciana (xarxa de cooperació de serveis europeus d’ocupació) que tractà les oportunitats d’ocupació a Europa per a professionals del sector sanitari.
D’altra banda, l’emprenedoria també comptà amb un espai en aquesta jornada. Com a novetat, enguany s’abordà la iniciativa empresarial dins del medi rural.
Els estands que es trobaren al hall de la Facultat de Medicina i Odontologia corresponien, bàsicament, a perfils sanitaris i a recerca i desenvolupament (R+D).
Finalment, al Campus de Burjassot-Paterna, el dia 27, el Fòrum estigué dedicat a l’Àrea de Ciències Bàsiques amb la presència d’empreses dels sectors industrial, de desenvolupament tecnològic, enginyeria, R+D i de perfil tècnic.
Aconseguir una Tablet
L’OPAL va tornar a organitzar un concurs per a premiar amb una Tablet Samsung Galaxy WIFI (16 GB) l’assistència, tant al Fòrum com a les activitats prèvies la passada setmana, de l’estudiantat i les persones titulades de la Universitat de València. El sorteig se celebrà el dia 27 de novembre, a les 18:45 hores, en el Fòrum de Burjassot, a l’estand OPAL-Facultat de Farmàcia.
Més informació i programació detallada, en el web del IX Fòrum d’Ocupació:
http://www.uv.es/forodempleo
També es pot seguir el Fòrum a través de Facebook i Twitter en facebook.com/opaluv i @OPAL_valencia