Estàs a: > > Visita als castells de Domeño i Xulilla

Visita als castells de Domeño i Xulilla

Castell de Xulilla

Castell de Xulilla

El dia 28 de setembre, Amics i Antics Alumnes té una segona proposta: visitar els castells de Domeño i Xulilla, dins del cicle ‘Ruta dels Pobles’. El termini d’inscripció roman obert des de dilluns dia 15. L’eixida, que es farà a les 9 hores en bus des de Nuevo Centro, estarà acompanyada per Joan V. Candel, guia de Fil-per-Randa.

El castell de Domeño és musulmà i s’alça sobre un turó, junt al lloc on es trobava l’antiga població, abandonada des dels anys 60 del passat segle. Aquest emplaçament estratègic, en la confluència dels rius Túria i Xelva, permetia controlar el pas a les poblacions de la Serrania. Xulilla, d’altra banda, compta amb un castell musulmà construït el segle XII sobre una allargada muntanya.

Les persones participants realitzaran un passeig rural pels entorns dels castells: el recinte emmurallat i diverses construccions auxiliars; i, per la vesprada, visitaran Xulilla, població encisadora de planta islàmica.

El preu de l’eixida és de 15 euros per a les cinc primeres persones que s’hi apunten (subvencionat per Amics) i de 25 euros per a la resta. El dinar a Xulilla, consistent en la típica olla d’aquesta localitat, és opcional i el seu preu és de 15 euros.

Documents adjunts:
Data d'actualització: 22 de Setembre de 2014
Publicat en: Agenda, Noticies, Agenda

Aquesta web utilitza cookies amb una finalitat estadística i per a facilitar la seua navegació Més informació

Aceptar / Acceptar