Estàs a: > > Els pelegrins de Les Useres. La tornada i l’arribada

Els pelegrins de Les Useres. La tornada i l’arribada

Vista de Les Useres

Vista de Les Useres

Des de la població de Les Useres, a l’abril, té lloc un tradicional pelegrinatge amb origen al segle XIV. La seua finalitat és demanar-li a Déu salut, pau i pluja. Alumni UV, amb l´organització de Fil-per-Randa Club de Viatges, s’acostarà fins a aquesta tradició el 29 d’abril a través de dues activitats: participant en la romeria, amb una ruta verda, i en una visita a Xodos i Atzeneta.

El pelegrinatge tradicional el composen 12 pelegrins i un guia, que caminen amb totes les persones que se sumen a la marxa. Ixen divendres de Les Useres fins a l’ermita de Sant Joan de Penyagolosa i baixen dissabte fent una emocionant i solemne entrada al poble. Aquesta tradició, ‘Els pelegrins de Les Useres’, és un dels tresors més valuosos que posseeix el País Valencià i que cal conéixer i conservar.

Les persones interessades en aquest viatge poden inscriure-s´hi a partir del dia 3 d´abril a través del web www.fil-per-randa.com

El preu de l´eixida és de 25 euros i inclou el bus, però no els tiquets d’entrada en cas que s’hagen d’abonar en el lloc. Cal portar el carnet Alumni UV.

El romiatge, la tornada
Els viatgers s’afegiran al romiatge a Xodos pel secular camí de Sant Joan, que baixa des de l’ermita. Aquest recorregut va estar catalogat com a ruta verda: cinc hores de passejada amb dificultat moderada. És una marxa exigent, però la relació amb els pelegrins, sempre solidària, compensa l’esforç. Es farà un dinar de camp.

La Festa, l’arribada
També es visitarà les poblacions de Xodos i Atzeneta, ubicades a uns indrets peculiars. Es participarà en la romeria i en la celebració de l´arribada dels pelegrins.

El sopar es farà a un restaurant, però és opcional. L´arribada a València està prevista cap a les 24 hores.

Documents adjunts:
Data d'actualització: 10 d'Abril de 2017
Publicat en: Agenda, Noticies, Agenda

Aquesta web utilitza cookies amb una finalitat estadística i per a facilitar la seua navegació Més informació

Aceptar / Acceptar