Estàs a: > > Camins modernistes. La València de principis del segle XX

Camins modernistes. La València de principis del segle XX

Estació del Nord de València

Estació del Nord de València

Els membres d’Alumni UV podran passejar, de la mà de Caminart, pels camins modernistes de la València de principis del segle XX en una eixida cultural organitzada el pròxim dia 16, a les 19 hores. Es realitzarà un recorregut per l’arquitectura modernista de l’Eixample Noble, zona d’extramurs de la capital entre el carrer de Colom i la Gran Via Marqués del Túria.

Aquesta zona d’extensió, sorgida al començament del segle XX seguint el traçat d’un nou model urbà de carrers amples i rectes, es va convertir en el lloc preferit per les classes més adinerades de la ciutat i va ser, per tant, on es van construir els edificis més luxosos.

En aquesta ruta, es recorreran les principals edificacions modernistes del carrer de Ciril Amorós i la Gran Via Marqués del Túria, com la Casa Xapa, l’edifici Peris, el Mercat de Colom, la Casa Ferrer o la Casa Ortega, i es farà una aproximació als arquitectes que els van dissenyar, com Francesc Mora, Carles Carbonell, Francesc Almenar o Manuel Peris. A més de l’art nouveau, es donaran a conéixer altres estils arquitectònics de l’època, com l’eclecticisme, el neogòtic i l’art déco, entre els quals destaquen la façana de l’antic cinema Metropol i l’extravagant Casa Jueva del carrer de Castelló. La ruta acabarà amb la visita a l’Estació del Nord.

A més, durant la ruta es faran servir materials didàctics, tabletes i codis QR per tal de compartir l’experiència en les xarxes socials amb l’etiqueta #CaminsModernistes

El preu de la visita (que té una duració de dos hores i quart aproximadament) és de 9 euros per a adult. El pagament es realitzarà en mà en el moment de l’eixida i cal presentar el carnet Alumni UV. Cal inscriure-s’hi prèviament enviant un e-mail a caminart.vlc@gmail.com o telefonant al número 655225686 (Esteban). També es pot enviar un missatge privat per Facebook. Després de la inscripció es confirmarà la validesa de la reserva.

+Info: http://caminartvlc.wixsite.com/caminart

Documents adjunts:
Data d'actualització: 6 de Juny de 2018
Publicat en: Agenda, Noticies, Agenda

Aquesta web utilitza cookies amb una finalitat estadística i per a facilitar la seua navegació Més informació

Aceptar / Acceptar