Estàs a: > > Passejada per la València republicana: la ciutat dels sabuts

Passejada per la València republicana: la ciutat dels sabuts

Plaça Ajuntament de València

Plaça Ajuntament de València

Alumni UV, juntament amb el Club de Viatges Fil-per-Randa, va fer el passat 16 d´abril una eixida per la València republicana. De la mà de l’escriptora i experta Cristina Escrivà, es visitaren els emplaçaments on s’establiren les principals institucions republicanes a principis dels anys 30 com ara la plaça de l´Ajuntament, el carrer Largo Caballero o el carrer Metal·lúrgica, entre uns altres.

En ser assetjada Madrid, totes les institucions republicanes es traslladaren a València des del novembre de 1936 fins l´octubre del 37. Com a conseqüència, molts intel·lectuals, escriptors, professors i científics es desplaçaren amb el Govern. La majoria d´aquests erudits s´allotjaren a la Casa de la Cultura, l´antic Hotel Palace. Per aquest motiu, el poble valencià anomenà aquest edifici ´La Casa dels Sabuts´.

El grup passejà pels escenaris que van ser seu de les institucions republicanes, com ara la mateixa plaça de l’Ajuntament, el carrer Largo Caballero, les places de la Regió Valenciana i de la Constitució, el carrer Metal·lúrgica o la Porta dels Tresors, entre altres.

Documents adjunts:
Data d'actualització: 17 d'Abril de 2016

Aquesta web utilitza cookies amb una finalitat estadística i per a facilitar la seua navegació Més informació

Aceptar / Acceptar