Estás en: > El vicerector Antonio Ariño dirigirà l’Institut de Ciències Socials i de la Cultura de la Institució Alfons el Magnànim

El vicerector Antonio Ariño dirigirà l’Institut de Ciències Socials i de la Cultura de la Institució Alfons el Magnànim

Antonio Ariño

Antonio Ariño

El professor Antonio Ariño, vicerector de Cultura i Igualtat de la Universitat de València i vicepresident executiu de la Fundació General d’aquesta institució acadèmica, dirigirà el nou Institut de Ciències Socials i de la Cultura de la Institució Alfons el Magnànim, dependent de la Diputació de València. El càrrec va ser aprovat el passat 21 d´abril per la mateixa Institució, a proposta del seu director, Vicent Flor.

El pròxim nomenament d’Antonio Ariño, catedràtic de Sociologia en la Universitat de València, s’emmarca en la renovació de l’estructura de la Institució Alfons el Magnànim -ara també Centre Valencià d’Estudis i Investigació- proposada pel director de l’organisme, la qual es radica sobre instituts i no sobre aules com ho estava anteriorment.

Aquesta renovació inclou l’aprovació d’altres propostes: la direcció de l’Institut de Ciències Físiconaturals, a càrrec del catedràtic d’Astronomia i Astrofísica de la Universitat de València Vicent Martínez; la de l’Institut d’Humanitats i Patrimoni, a càrrec del professor del Departament de Filosofia de la Universitat Anacleto Ferrer; i la de l’Institut d’Història, a càrrec del catedràtic d’Història Contemporània, també de la Universitat de València, Ismael Saz.

Així mateix, el consell de la Institució Alfons el Magnànim va aprovar la designació de les professores de la Universitat de València Josepa Cucó i Beatriz Santamarina com a directores de la nova col·lecció d’Antropologia.

Sobre Antonio Ariño
Antonio Ariño és catedràtic de Sociologia a la Facultat de Ciències Socials de la Universitat de València, llicenciat en Geografia i Història, i doctor en Sociologia per aquesta universitat. La seua investigació se centra en l’àmbit de la Sociologia de la Cultura, Polítiques de Benestar i Teoria Sociològica. Va rebre el Premi Nacional d’Investigació amb ‘La ciudad ritual’ (Anthropos). Actualment és director de l’Observatori de la Participació i Condicions de Vida dels Estudiants Universitaris (ECoViPEU).

Va ser director del Departament de Sociologia i Antropologia Social (1997-2003), vicerector d’Estudis i Organització Acadèmica (2003-1998), vicerector de Convergència Europea i Qualitat (2006-2010), i vicerector de Planificació i Igualtat (2010-2012). També va ser vicepresident de la Federació Espanyola de Sociologia. En l’actualitat, és vicerector de Cultura i Igualtat, càrrec que ocupa des de l’any 2012.

Fecha de actualización: 25 de Abril de 2016
Published in: Institucional

This site uses cookies for statistical purposes and to enhance your navigation. Learn more

Aceptar / Acceptar