Estàs a: > En tornar de Pasqua, Concert de Primavera al Jardí Botànic

En tornar de Pasqua, Concert de Primavera al Jardí Botànic

Concerts de Primavera 2017.

Concerts de Primavera 2017.

La programació musical de primavera de la Universitat, organitzada per l’Aula de Música, començà el passat 5 d’abril a La Nau amb una conferència-concert. Es tracta d’una nova etapa musical consistent en l’organització de xarrades i taules redones per a descobrir autors poc coneguts pel gran públic. El pròxim concert tindrà lloc al Jardí Botànic el dia 25 d´aquest mes.

Al llarg dels pròxims tres mesos, se celebraran 15 concerts, la majoria dels quals començaran a les 19:30 hores i tindran lloc als següents espais de la Universitat de València: la Capella de la Sapiència del Centre Cultural La Nau, el Col·legi Major Rector Peset i el Jardí Botànic.

‘Paraules al Concert’ és una iniciativa que s’emmarca dins de la programació de primavera i que es desenvoluparà durant el cicle ‘Música a la Capella’, que té lloc a la Capella de la Sapiència de La Nau cada dimecres. Amb conferències i taules redones, es descobriran compositors que es contextualitzaran juntament amb la música, l’època i les formes. S’abordaran autors coetanis de Bach o Mahler, per exemple, i es buscarà l’explicació a melodies populars o genialitats hereves d’algun mestissatge. En el cas dels compositors valencians, a banda d’impressionar el públic, es posarà de manifest la seua relació amb poetes i pintors, períodes desconeguts i amors platònics. Tot allò, amb la complicitat dels intèrprets actuals.

A més, els programes dissenyats per a la generalitat dels concerts, de música de cambra, continuen seguint una línia de suport a la música valenciana amb una presència majoritària d’intèrprets valencians i obres dels compositors valencians més destacats.

L’entrada a aquests concerts sempre és lliure fins a completar l’aforament de la sala.

Innovació i patrimoni cultural
‘Innovació i patrimoni cultural’ era el títol de la primera conferència-concert del cicle. Va tindre lloc a la Capella de La Nau el passat 5 d’abril, i va anar a càrrec d’Elena Castro, Ingenio CSIC-UPV. Després de la seua intervenció, començà el concert per la formació ‘La dispersione’, dirigida per Joan B. Boïls, que interpretà obres de Vivaldi, Merula i Cabanilles, entre altres autors. 

La segona cita amb ‘Paraules al Concert’, serà el dia 10 de maig amb l’organització de la Jornada ‘Dones, música i educació’, que, a més del concert, inclourà una taula redona per a presentar el disc ‘Cor de dones A cau d’orella’, amb la col·laboració de la Unitat d’Igualtat de la Universitat de València.

La darrera conferència serà el dia 31 de maig. Amb el títol ‘Les danses del Corpus de Juan Bautista Comes (1582-1643): un banquet cortesà a la taula del rei del cel’, la doctora Mireya Royo introduirà el concert que s’interpretarà a continuació a càrrec del grup Victoria Musicae, dirigit per Josep R. Gil-Tàrrega.

Concert de cambra
El dia 25 d´abril, a les 19:30 hores, se celebrarà el següent concert del programa de primavera, que anirà a càrrec d´Irune Guna (oboè), Ángela Martínez (fagot) i Miguel José Albenca (clarinet). Interpretaran obres de Milhaud, Ibert i Auric, entre uns altres autors. La cita serà a l´Auditori Joan Plaça del Jardí Botànic de la Universitat de València. 

Programació completa

Data d'actualització: 12 d'Abril de 2017

Aquesta web utilitza cookies amb una finalitat estadística i per a facilitar la seua navegació Més informació

Aceptar / Acceptar