DRET A L’ALIMENTACIÓ. SOBIRANIA ALIMENTÀRIA I COMERÇ JUST

39 Places disponibles
Informació del curs
Duració5 hores
Dies Dilluns
HorariDe 9.30 a 14.30 hores
Data d'inici15/07/2019
Data fi15/07/2019
Inici inscripció 30/05/2019
Fi inscripció 01/07/2019
LlocCentre Internacional de Gandia, C/Tossal 8, Gandia, tno 962044820
Total places40
Numero mínim d´alumnes15
Descripció
El curs vindica el dret a una alimentació que ens permeti mantenir la nostra sobirania. Si permetem que els interessos lucratius de la indústria alimentària i les grans corporacions siguin els qui fixen les condicions socioambientals i els preus dels aliments que consumim i produïm, el nostre present i el nostre futur es veuen empobrits. El dret a la sobirania alimentària permet un consum i una producció responsable. El taller de cinc hores tracta d´obrir el diàleg que permeti explorar les tensions i sinergies entre els drets de les persones que es dediquen a l´agroecologia, la ramaderia extensiva i la pesca sostenible del nostre entorn local i dels països empobrits, així com els drets de les persones consumidores. El dret a un futur sostenible per a totes les persones passa per una producció i consum sostenible en termes ambientals, laborals i econòmics. Coordinadora Toya Vázquez Verdera. Professora de Dept. Teoria de l´Educació de la Universitat de València.
Impartit per
  • Toya Vázquez Verdera
Taxes de matrícula
  • 10 € - Estudiant UV
  • 10 € - Públic General
Programa
Dilluns 15 de juliol
MATÍ
De 9.30 a 9.45 hores
Presentació
Toya Vázquez Verdera. professora de Dept. Teoria de l´Educació de la Universitat de València
De 9.45 a 10.45 hores
“Agroecologia i sobirania alimentària com a eines per a la dinamització socioeconòmica de les zones rurals”
Piergiuseppe Carucci. Responsable de l´Àrea d´EpD de CERAI (Centre d´Estudis Rurals i Agricultura Internacional), membre de la Plataforma Sobirania Alimentària del PV.
De 10.45 a 11.15 hores
Descans
De 11.15 a 12.15 hores
“El dret a un comerç just”
Juanjo Martínez Climent. President de WFTO (Organització Mundial del Comerç Just) i responsable de comerç just en Oxfam Intermón.
De 12.45 a 13.15 hores
“L´agroecologia en la pràctica. Avanços i reptes des de la mirada ecofeminista”
Patricia Dopazo Gallego. Coeditora de la revista Sobirania Alimentària Biodiversitat i Cultures
De 13.15 a 14.30 hores
Taula redona amb la participació de diverses persones convidades de l´entorn local que tenen una dilatada experiència en l´àmbit de l´agroecologia, la ramaderia extensiva i la pesca sostenible, i les persones conferenciants
Diàleg dinamitzat i moderat per Toya Vázquez Verdera, professora de Dept. Teoria de l´Educació de la Universitat de València.