CURS D´ IMPROVISACIÓ TEATRAL

No hi ha places disponibles
Informació del curs
Duració27 hores
Dies 6, 8, 13, 15, 20, 22 i 27 de febrer i 1 i 6 de març de 2018
Horari18 - 21 horas
Data d'inici06/02/2018
Data fi06/03/2018
Inici inscripció 12/01/2018
Fi inscripció 02/02/2018
LlocSala Bigues del Centre Cultural La Nau
Total places15
Numero mínim d´alumnes10
Descripció
Abordar essencialment les tècniques de creació a partir de la improvisació.
Impartit per
  • Carles Montoliu i Peris, Pofesor
Taxes de matrícula
  • 110 € - Estudiant UV
  • 110 € - Públic General
Requisits
Curs destinat a estudiants universitaris de teatre i actors i actrius principiants, amateurs, que vulguen conèixer la improvisació teatral.
Objectius
L´objectiu serà conèixer les tècniques principals que puguen convertir la improvisació en objecte de creació teatral.
Cal desenvolupar la imaginació com si es tractara d´un múscul. Desterrar l´autocensura. Assimilar la tècnica de la improvisació perquè ens servisca de llenguatge comú. Eixa serà la xarxa que ens protegisca davant el buit.
Programa
A partir d´aquesta idea i a través d´exercicis pràctics, el taller abordarà els conceptes bàsics: escolta i rebot, l´equilibri entre l’energia i l´imaginari, el punt de partida d´una improvisació. Els elements dramàtics d´una escena: personatges, espai, estatus.
Encara són molts els que usen la paraula improvisar com quelcom pejoratiu, tal vegada perquè no han tingut mai l´experiència creadora d´usar la improvisació com a eina per a ordenar l´ací i l´ara, convertir l´errada en quelcom creatiu i màgic, on la vertadera implicació es mostra front a la resta amb tota la força. Si explotem les infinites possibilitats que esta eina ens brinda prompte descobrirem que es una de les millors bases sobre les que construir un rica manera de treballar ( com han fet mestres de l´escena Peter Brook, Darío Fo, Albert Boadella, etc.).
Bé siga per a servir-nos d´ella com a finalitat o bé com a forma d´aproximar-nos a un text ja escrit, per elaborar una nova dramatúrgia, abordar les seues escenes i els seus personatges, així com per a la creació d´un text.
Entre d´altres, la llengua anglesa uneix la paraula joc a la paraula teatre (play the theatre), la improvisació és una magnífica ajuda per a introduir sense complexes el joc en el teatre "per a jugar i jugar-se-la", ja que ens exposem davant els companys, davant el director o davant el públic. Amb freqüència els artistes creiem protegir-nos eliminant el factor risc sense arribar a entendre que un dels millors estats per a crear és precisament aquest buit, és el llenç en blanc abans del traç, el silenci abans de la nota o la paraula.