Estàs a: > > Toni Aparisi, nou professor i core˛graf del Grup de Dansa de la Universitat de ValŔncia

Toni Aparisi, nou professor i core˛graf del Grup de Dansa de la Universitat de ValŔncia

Toni Aparisi. Foto: Emilio Tenorio.

Toni Aparisi. Foto: Emilio Tenorio.

Toni Aparisi, intŔrpret, core˛graf i director dĺobres de dansa contemporÓnia, sĺincorpora a lĺelenc de professors del Grup de Dansa de la Universitat de ValŔncia. Nascut a ValŔncia, la seua formaciˇ abasta un ampli ventall dĺexperiŔncies artÝstiques que van des de lĺart dramÓtic, la Ĺperformanceĺ, el ioga i diferents tŔcniques de dansa contemporÓnia. Part important de la seua formaciˇ Ús el treball realitzat per a multitud de core˛grafs nacionals i internacionals.

Entre ells, destaquen Olga Poliakoff, Gerard Collins, Gracel Meneu, Vicente Saéz, Francesc Bravo i Santiago Sempere.

Treballa com a professor especialista al Conservatori Superior de Dansa de València, imparteix tallers de dansa i dansa-teatre a espais com la Sala Russafa o el Centre Teatral Escalante, dirigeix projectes artisticopedagògics a entitats com el Palau de la Música o l’Eva Bertomeu Centro de Danza, i també participa en projectes artístics i socials com les residències artístiques a centres escolars organitzades per l’Ajuntament de València.

Crea peces per a la seua companyia TransferMove i per a la companyia Anandansa, on balla i coreografia des de fa 20 anys. També realitza produccions per al Palau de la Música de València, el Centre Coreogràfic de València i de Galícia, la Compañía Arden i Capella de Ministrers, entre altres.

En el seu currículum destaquen tres premis Max: dos com a Millor Intèrpret (2007 i 2016) i un com a Millor Coreografia per ‘Pinoxxio’ al costat de Rosángeles Valls (2016). També ha sigut distingit amb quatre premis Abril al Millor Intèrpret masculí de dansa i el premi al Millor Intèrpret en els premis de Teatres de la Generalitat Valenciana el 2018, i ha guanyat el IV Certamen Coreogràfic de Madrid, juntament amb Catalina Vilana, i l’esment al Millor Intèrpret masculí en el mateix certamen. A més, ha obtingut una beca per a la Merce Cunningham Danse Company.

Data d'actualització: 18 de Juliol de 2019

Aquesta web utilitza cookies amb una finalitat estadística i per a facilitar la seua navegació Més informació

Aceptar / Acceptar