Estàs a: > La catedràtica Ángeles Solanes presenta el seu nou llibre “Derechos y culturas” en Gandia

La catedràtica Ángeles Solanes presenta el seu nou llibre “Derechos y culturas” en Gandia

Portada del nou llibre d´Ángeles Solanes

Portada del nou llibre d´Ángeles Solanes

La professora Ángeles Solanes Corella, catedràtica de Filosofia del Dret i Filosofia Política, membre de l´Institut de Drets Humans de la Universitat de València i presidenta del Consell per a l´Eliminació de la Discriminació Racial o Ètnica presenta “Derechos y culturas. Els reptes de la diversitat en l´espai públic i privado”; en el Centre Internacional de Gandia.

El llibre, publicat per l´editorial Tirant lo Blanc, compta amb pròleg del catedràtic Javier de Lucas, director de l´Institut de Drets Humans. Ambdós han sigut analistes, conferenciants i ponents en la Universitat d’Estiu de Gandia i en molts altres fòrums respecte d´això perquè són destacades veus en l´àmbit jurídic nacional.

El treball de Solanes Corella aprofundeix en els drets humans amb un triple propòsit: la seua observació, la seua anàlisi i la plasmació dels reptes que plantegen les actuals barreres per a la convivència des d´una perspectiva juridicopolítica. La reflexió crítica permet proporcionar respostes als desafiaments vinculats a la gestió de la diversitat cultural després d´abordar aspectes imprescindibles: la tensió existent en les societats plurals entre llibertat i igualtat, la (controvertida) noció de cultura i la seua relació amb la identitat. El que es planteja és superar les propostes reduccionistes basades especialment en la por a l´altre, el rebuig o el prejuí, que han sigut un incentiu per a la fragmentació, dificulten la cohesió social i s´han convertit en una força centrípeta accentuada en els temps de crisi (no sols econòmica, sinó també de valors comuns compartits) . L´examen dels conflictes culturals que sorgeixen tant en l´espai públic com en el privat i l´anàlisi de la forma d´afrontar-los permeten oferir solucions a cada dilema. Així s´articulen alternatives transportables a polítiques públiques per a la construcció d´un marc comú compartit des dels drets humans i la interculturalitat.

Després de la introducció, apartats com el que parlen de llibertat i igualtat en societats multiculturals, de la integració des de la desigualtat material o els símbols de pertinença i ús de l´espai públic, donen una visió autoritzada, rigorosa i seriosa de moltes de les situacions que es plantegen en la nostra societat i que solem conèixer pels mitjans de comunicació i les xarxes socials, a vegades d´una forma esbiaixada o malintencionada i no des de l´àmbit estrictament ètic i jurídic.

En la presentació del llibre, la catedràtica natural de Tavernes de la Valldigna, Ángeles Corella estarà acompanyada per l´advocat Vicent R. Estruch Estruch i la periodista Puri Naia que serà l´encarregada d´introduir este acte que servirà també per a comprendre moltes de les situacions que ocorren al nostre voltant i que tenen a veure amb la diversitat racial i ètnica. L´entrada és lliure i gratuïta.

Data d'actualització: 9 de Gener de 2019

Aquesta web utilitza cookies amb una finalitat estadística i per a facilitar la seua navegació Més informació

Aceptar / Acceptar