Programa Taller Permanent de Dansa Contemporània.

"Taller de dansa contemporània. Tècnica, creació i optimització del Moviment"

L’objectiu d’integrar aquesta disciplina en el cicle universitari és de vital importància entenent la formació d’una manera integral i integradora.

Entenem la  utilitat de la dansa com a consciència corporal, desenvolupament motriu, sentit espacial, sensibilització artística, sensibilització musical, integració social,… i molts altres objectius que formen part d’uns valors inherents a la disciplina de la dansa contemporània amb relació directa en multitud de competències formatives. La dansa en la seua més àmplia manifestació tant pràctica (lligada a la fisicalitat) com intel·lectual (lligada a la reflexió, verbalització, anàlisi i registre).

Tenim la intenció de col·laborar en la integració en un teixit social de futurs professionals especialitzats en diferents carreres universitàries que normalitzen i necessiten el consum habitual d’aquesta expressió artística. Fins i tot plantejant la possibilitat que des de la seua especialitat universitària pogueren ser futurs professionals que formen part de l’engranatge del teixit professional de la dansa.

Des de CienfuegosDanza ens agrada definir aquest procés que comença com a Trobades de Formació i Recerca en un treball sobre eines plurals i definides amb un repartiment democràtic sobre una aplicació individualitzada. En aquest moment apareixen tres dels valors principals en la metodologia a aplicar: pluralitat de coneixements, repartiment democràtic i personalització.

Les sessions de treball estarien dividides en dos dies a la setmana amb un total 4 hores setmanals. En aquestes sessions estaria inclosa la classe tècnica com a primer vehicle de formació i un segon sobre recerca en relació a la cerca de diferents qualitats de moviment. Tot això conduït cap a una metodologia pròpia de composició per al muntatge de la mostra final.

Aquesta mostra final serà configurada amb peces de nova creació o cessions de repertori de Yoshua Cienfuegos.

Una altra de les importants aportacions de CienfuegosDanza, serà l’aplicació directa de la seua metodologia, Optimització del Moviment CienfuegosDanza. Aquesta metodologia està dissenyada per Leticia Ñeco sobre el treball i evolució de la companyia en el seu recorregut fa ja més de 18 anys. Cal destacar que és una de les poques metodologies de dansa contemporània presents creades a Espanya i de les poques en l’àmbit internacional. Aquesta presència a la Universitat de València aporta una sòlida eina de treball que reafirma el procés a seguir. Una eina que és vàlida tant en una àrea de formació, recerca (tant de cerca com d’anàlisi de resultats), creació i reproducció.

Aquesta web utilitza cookies amb una finalitat estadística i per a facilitar la seua navegació Més informació

Aceptar / Acceptar