Curs d’iniciació a l’òpera: Les Arts a la Nau III


PREINSCRIPCIÓ

 

El Palau de les Arts Reina Sofia i la Fundació General de la Universitat de València ofereixen el curs d’iniciació a l’òpera LES ARTS A LA NAU III dirigit a estudiants universitaris i d’ensenyaments artístics de grau superior.

La finalitat principal del curs és el foment, l’aprofundiment i la investigació en l’òpera com a veritable aglutinant de totes les arts possibles. I el fi últim d’aquest plantejament és posar en relleu la interrelació en aquest gènere de totes les categories artístiques, dins del mateix espectacle i entre aquest i el panorama artístic general.

Amb aquest curs continuem un treball de col·laboració i cooperació pedagògica entre ambdues entitats que esperem que siga cada dia més gran.

Dates: del 30 de novembre de 2018 al 8 de maig 2019.

Durada: 30 hores.

Lloc: Aula Magna del Centre Cultural La Nau (c/ Universitat, 2, 46003 València) i Palau de les Arts (Av. Professor López Piñero (Historiador de la Medicina) 1, 46013 València).

Nombre d’alumnes: mínim 40, màxim 80.

Requisits: 

El 60 % de les places ofertes seran reservades per a estudiants universitaris de grau o postgrau i de centres d’ensenyaments artístics de grau superior; el 40% restant (fins a un màxim de 32 places) podran ser ocupades per estudiants matriculats en La Nau Gran de la Universitat de València.

80% d’assistència (només es pot faltar a una sessió). Els alumnes han d’assistir a cada sessió completa i signar en tots els fulls de control d’assistència que es presenten al llarg de la sessió. Els alumnes que complisquen el requisit d’assistència rebran una certificació d’aprofitament del curs signada pel vicerector de Cultura de la Universitat de València

Programa del curs

L’objectiu del curs és fomentar l’afició pel gènere operístic mitjançant el procediment més semblant a l’assistència a una representació. Això s’aconsegueix amb la retransmissió en diferit de tres de les òperes produïdes en les temporades anteriors del Palau de les Arts i l’assistència a un assaig general general i una funció didàctica de dos de les òperes de la temporada 2018-2019.

Els continguts formatius del curs s’imparteixen en una classe prèvia d’una hora de durada abans de la representació, en què s’expliquen, mitjançant diferents materials i la visualització dels fragments més representatius, els trets més importants de cada peça i la seua localització en el context de la producció de cada autor i de la història de l’òpera.

 

Dia

Lloc

Òpera i autor

Director musical/Director d’escena

Professorat

Horari

30/11/18

Aula Magna

/CC La Nau

Das Rheingold

(R. Wagner)

Zubin Mehta/ La Fura dels Baus

 Marta Mathéu

17.00-17.45 Presentació

18.00-21.30

Emissió en diferit

22/02/19

 

Aula Magna

/CC La Nau

La vida breve

(M. de Falla)

Lorin Maazel /Gian- Carlo del Monaco

Beatriz Fernández

17.00-17.45 Presentació

18.00-19.15

Emissió en diferit

20/03/19

Sala Principal/

Palau de les Arts

 

Iolanta

(P.I. Txaikovski)

Mariusz Treliński/ Henrik Nánási

Hang Ferrer

16.30-17.15

Presentació

18.00- 20.30

Assaig general

16/04/19

Teatre Martín i Soler/ Palau de les Arts

La malquerida

(M. Penella)

Santiago Serrate/Emilio López

Enrique Mejías

16.30-17.15

Presentació

18.00- 20.30

Funció didàctica

 

08/05/19

Palau de les Arts

Rigoletto

(G. Verdi)

 

Pendent de confirmació

 

 Pedro Jesús Teruel

16.30-17.15

Presentació

18.00-20.30

Emissió en diferit

  

* L’horari d’acabament de les sessions pot variar en funció de la durada de les representacions.

 

Preus de matriculació

 

Estudiants de la Universitat de València i de la Nau Gran de la Universitat de València     _____________________    70,00€

 

Estudiants de grau o postgrau d’altres universitats i  centres d’ensenyaments artístics de grau superior                     90,00 €

 

(El preu de matrícula inclou les entrades a les representacions, que són personals i intransferibles per als alumnes matriculats.)

Aquesta web utilitza cookies amb una finalitat estadística i per a facilitar la seua navegació Més informació

Aceptar / Acceptar